26.7 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCocteil împotriva infarctului

Cocteil împotriva infarctului

Injectarea unui cocteil de glucoză, insulină şi potasiu (GIP) poate reduce numărul de atacuri cardiace şi decese la pacienţi înainte ca aceştia să ajungă la spital, se arată într-un studiu prezentat marţi, în Statele Unite, în cadrul celei de-a 61-a conferinţe anuale a Colegiului American de Cardiologie, care a avut loc la Chicago.
Potrivit site-ului Yahoo!News, o injecţie făcută la domiciliul pacientului sau în ambulanţă în drum spre spital, chiar şi înainte de stabilirea completă a diagnosticului, ajută la reducerea până la jumătate a riscului de infarct sau deces, spre deosebire de pacienţii trataţi cu placebo.  
„Sindromul coronian acut reprezintă prima cauză de deces în Statele Unite, iar acest cocteil este un tratament foarte ieftin (50 de dolari), ceea ce pare promiţător în reducerea ratei mortalităţii. În măsura în care acest test clinic este primul care demonstrează că acest cocteil GIP este eficient când este folosit de medicii de la serviciul de ambulanţă, aceste rezultate ar putea avea consecinţe importante în tratamentul atacurilor cardiace“, a explicat Dr. Harry Selker, directorul Institutului de cercetare clinică din cadrul Centrului Medical Tufts din Boston.
Studiul, numit „IMMEDIATE“, este primul de acest gen care testează eficacitatea unei injecţii cu GIP încă de la primele semne de infarct, fără a aştepta câteva ore pentru stabilirea diagnosticului sau internarea în spital.
Pentru acest test clinic, cercetătorii au format medici în 33 de servicii de urgenţă din 13 oraşe din Statele Unite, care au administrat acest cocteil GIP după ce au stabilit dacă pacientul era pe cale să aibă o criză cardiacă sau avusese deja. Pentru asta, ei au folosit, printre altele, o electrocardiogramă care le permitea să detecteze un infarct sau o iminenţă de infarct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS